حجتالاسلام مسلمیزاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری در کرمان ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام و روز مادر و روز زن به سوالاتی پاسخ داد:
نقش خطبه فدکیه در اثبات حقانیت شیعه را تشریح کنید.
حضرت زهرا(س) در این خطبه فدکیه مطالبی را به مردم زمان خود و مخاطبان مجلس خود گوشزد کردند، مطالب بسیار بسیار عمیف و دقیق است. بخشی از مطالب مربوط به فلسفه بعضی احکام و مبانی اسلام است.
حضرت در این خطبه فرمودند: "خدا ایمان را بخاطر اینکه شما از شرک پاک بشوید برای شما واجب کرد، نماز را برای تنزیه از کبر، زکات را برای تزکیه نفس ونمو و رشد در رزق، روزه را برای برای تثبیت اخلاص، حج را برای استحکام دین و بعد فرمود: خدای متعال اطاعت ما را خاندان پیامبر را برای نظم یافتن و نظم بخشیدن به ملت ها و امامت ما را از فرقه و جدایی و اختلاف، دوربودن دلها از یکدیگر در امان خواهید ماند. این بخشی از فرمایش این بانوی بزرگ عالم اسلام است."
در جای دیگری از این خطبه امیرالمومنین(ع) را به بهترین شکل ممکن با ویژگی هایی معرفی کرده که این ویژگی ها، ویژگی های یک امام است، امام جامعه اسلامی.
"کسی که بسیار امتیاز دارد، برای خدا رنج را تحمل میکند برای خدا فرمان های الهی تلاش میکند، یار نزدیک خداست، بزرگ سرور دوستان خدا و کسی که هم نصیحت گر است هم تلاشگر است ملامت هیچ ملامتگری نمیتواند امیرالمومنین(ع) را از جاده حق منحرف سازد."
حضرت زهرا(ع) الگوی جاودان زن مسلمان در عبادت، سیاست، تربیت و زندگی است. در این زمینه توضیح دهید.
وجود مقدس حضرت زهرا علیهاالسلام یک الگوی جاویدی است برای زن مسلمان و به نظر من نه فقط برای زن مسلمان بلکه برای مردان مسلمان الگو میباشند.
چون وجود مقدس امام زمان ارواحنا فداه فرمودند: "من مهدی مادرم حضرت زهرا(س) را برای خودم اسوه و الگوی جاوید قرار میدهم." پس حضرت زهرا(س) الگویی است برای همه زنان و مردان مومن و مسلمان در طول دوران ها، ایشان در عرصه عبادت و بندگی خدا آنچنان اهل عبادت است که ملائکه خطاب میشوند توسط ذات مقدس باری تعالی که "یا ملائکتی انظرو الی عبدتی فاطمه یعنی نگاه کنید به این بنده من فاطمه که چگونه در محراب عبادت از خوف خدا به خود میپیچد مشغول با راز و نیاز با رب الارباب است."
شما میبینید در عرصه سیاست در دفاع از حق امیرالمومنین(ع) و حق ولایت و خلافت بعد از پیامبر خدا(ص) حضرت زهرا(س) به میدان می آید خطبه میخواند، در خانه مهاجر و انصار میرود، در عرصه تربیت بهترین فرزندان را تربیت کرده. زندگی حضرت سراسر درس است ، سراسر چراغی است فرا روی جامعه بشریت برای اینکه از این بانوی بزرگ عالم اسلام به عنوان الگو و به عنوان اسوه استفاده کنند.
زنان و دختران جامعه از زهد وسادهزیستی حضرت زهرا(س) چه الگویی باید بگیرند.
وجود مقدس حضرت زهرا(س) در عرصه های مختلف. بهترین الگو برای زنان و دختران جامعه ماست خصوصا در عرصه زهد و ساده زیستی، امروزه در جوامع بشری و مخصصا در میان ما مسلمانان و شیعیان، یکی از آفات و آسیب های اجتماعی که رواج فراوانی دارد اسراف، چشم و هم چشمی ،اشرافی گری ، زنوگی هایی که مبتنی بر مادی گری و اصاات دادن به ماده و عالم ماده است.
اینها آفات بسیار بزرگی است ولی وقتی نگاه میکنیم میبینیم وجود مقدس حضرت زهرا(س) با اینکه ملکه اسلام است، تنها دختر پیامبر خداست، ایشان در عین حال بسیار ساده زیست بودند، شب عروسی شان لباس عروسی خود را به یک زن بی نوا و مستمند هدیه دادند و با همان لباس معمولی و کهنه به خانه شوهر رفتند.
ایشان کسی است که غذای آنچنانی مصرف نمیکند، لباس های اشرافی گری به تن نمیکند با اینکه ای بسا توان این کار راهم داشتند و سعی کرده یک زندگی سالم داشته باشد.
زندگی سالم زندگی است که مبتنی بر عشق و علاقه و محبت بین اعضای خانواده باشد، و عشق و محبت بین انسان و خدا در این خانواده اگر این عشق و محبت ها باشد این زندگی یک زندگی امن و بسیار سالمی است.
حضرت زهرا(س) بهترین الگو است، زهد و ساده زیستی حضرت زبانزد است. آیات متعدد در قرآن کریم از جمله سوره مبارکه انسان در شان حضرت زهرا(س) است. کسی که خودش حاضر است گرسنه بخوابد ولی غذای خودش را به فقیر، مسکین و اسیر اطعام کند واین خیلی بارزش است.در هر صورت باید در عرصه های مختلف از وجود حضرت زهرا(س) الگو بگیریم.
نظر شما